Jäine Avokaadokook

Avokaadokook
allikas: internet, ajakiri “Mari” 2013 jaanuarinumber
Põhi
200 g Digestive küpsiseid
50 g võid
50 g purustatud sarapuupähkleid
Täidis
1-2 laimi
2 täiesti küpset avokaadot
400 g toasooja toorjuustu
300 g magusat kondenspiima
1 tl vanilliekstrakti või vanillisuhkrut
Soovi korral marjakastet serveerimiseks
Purusta köögikombainis küpsised, sega sulatatud võiga ning suru lahtikäiva ja küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (24 cm läbimõõduga) põhjale. Küpseta ca 10 minutit 180-200 kraadises ahjus. Jahuta.
Täidiseks koori ja purusta avokaado. Sega toasoe toorjuust pehmemaks, lisa kondenspiim, vanillisuhkur ja avokaadopüree, laimimahl ja –riivitud koor.Ühtlane mass kalla koogivormi eelküpsetatud põhjale. Kata koogivorm kilega ning hoia sügavkülmas 4 tundi kuni üleöö.
Tõsta enne serveerimist kook mõnekümneks minutiks toatemperatuurile. Lõika kooki kuuma vette kastetud noaga. Serveeri koos hapukate marjade või marjakastmega.