Porgandimaius rosinate ja mandlitega

Porgandimaius rosinate ja mandlitega
allikas: Targu talita nr.12, lk.183,2013.aasta 21.märts
Koostisained ja kogused:
600g porgandeid
1/2 klaasi vett
250ml piima või kohvikoort
1tl jahvatatud kardemoni
3sl võid
100g heledaid rosinaid
100g purustatud mandlilaaste
1/2 kl suhkrut
1/4 tl soola
Valmistamine: riivi porgandid peene riiviga ja vajadusel blenderda üle peeneks massiks, pane porgandimass koos veega potti ja hauta peaaegu pehmeks, lisa piim või koor, maitsesta soola ja kardemoniga ja hauta kuni vedelik on aurustunud. Kuumale pudrule lisa või, pestud rosinad ja peenestatud mandlilaastud ning tasasel tulel kuumutage veel umbes 5 minutit.
Serveerimine:
nii kuumalt kui külmalt, lisanditeks sobib lahjem kohupiimakreem või maitsestamata jogurt