Kõrvitsa – ingveri keeks

Kõrvitsa – ingverikeeks

koostisained:
8dl jahu(nisujahu, kikerhernejahu, võib omavahel kombineerida, või misiganes muud head jahu)
1-2 tl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud nelki
kuni 0,5 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
4 dl fariinsuhkrut või pruuni suhkrut (heledamat) või fruktoosisuhkrut
200g gheed
4 muna
500g kõrvitsat(tükeldatud)
2 -3 cm ingverijuurt
0,5 dl 10% rõõska koort
2-3 tl vaniljesuhkrut
garneerimiseks tuhksuhkrut
valmistamine
sega omavahel jahu, kaneel, nelk, sool, küpsetuspulber ja sooda
vahusta toasoe ghee suhkruga ja lisa edasi vahustades ükshaaval munad
kõrvitsakuubikud kuumuta kastrulis ettevaatlikult kuni neist mahl eraldub, siis suurenda tuld ja hauta kõrvits pehmeks, siis lisa hakitud ingverijuur ning hauta veel 5 minutit: saadud hautis püreesta, lisa edasi püreestades kohvikoor ja vaniljesuhkur
ühenda kaks segu ettevaatlikult omavahel ning lisa jahu.
kalla taigen võiga määritud ja jahuga üle riputatud küpsetusvormi
Küpseta keeksivormis 200 kraadises kuumuses 55-60 minutit, kontrolli tikuga.
Muhvinivormides küpsetades valmib kiiremini
lase jahtuda ning eemalda vormist. jahtunult puista üle tuhksuhkruga
serveerida eraldi või lisandiga(näiteks marjad, siirup, vaniljekaste…)