Kuum pööripäeva kaste ehk Hot Souse

Kuum pööripäeva kaste ehk Solistic Hot Cause

Igal aastal suvisel pööripäeval tulevad inimesed kõikjalt maailmast kokku, et puhastada oma hing, keha ja meel. Süüakse puhastavaid toitusid. Ja üks osa sellest puhastavast dieedist on spetsiaalne kuum kaste. Sobib hästi mungubade ja riisitoiduga (kitšeriga)

3 suurt sibulat, tükeldatud 1 pangetäis sibulaid
¼ tassi punast tšillit, peenestatud 3 liitrit punast peenestatud tšillit
250 grammi Tamarind kontsentraati 1,5 liitrit tamarind kontsentraati
½ liitrit kuuma vett tamarind on juba lahustatud
1 ½ tassi seesamiõli või mõnda muud head õli 1 liiter oliivõli+seesamiõli
1 teelusikatäis kurkumi 5 teelusikatäit kkurkumit
10 tervet väikest kuivatatud punast tšillit kui on
½ liitrit õunaäädikat 2 liitrit õunaäädikat

Pane sibulad suurde segamiskaussi
Pusta sibulate peale peenestatud punased tšillid
Lahusta Tamarind kontsentraat kuumas vees
Lisa õli ja lahustatud Tamarind sibulatele
Puista kurkum segule
Lisa terved tšillid ja õunaäädikas segule
Sega hoolikalt läbi, pressi kokku, kata kinni ja jäta seisma vähemalt üheks ööpäevaks või ka kauemaks,et maitsed korralikult seguneks ja marineeruks.
Võib hoida külmkapis ja säilitada pikka aega, sest ajaga muutub ta järjest paremaks ja paremaks.
Nendest kogustest saab kokku 2 liitrit kuuma kastet