Kikerherne Dahl

Kikerherne dahl
4 portsjonit

200g kikerherneid
4 küüslauguküünt
1 kuivatatud tšillikaun
6 sl gheed
rosmariini
juustuköömneid
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
maitserohelist

Kikerherned pane enne toidu valmistamist vähemalt 24 tunniks likku. Enne kasutamist kalla leotusvesi ära ja pese hoolikalt voolava vee all ( et uhada ära gaasi tekitavaid aineid)
Pane kikerherned keema soolaga maitsestatud vette (keemisaeg 45 minutit kuni 1 tund)
Sulata ghee vaiksel tulel ja lisa sinna tükeldatud küüslauk, juustuköömned, tšilli ja rosmariin, 2-3 minutit kuumuta maitseaineid ghees väikesel tulel (mitte pruunistada, kui juhtub kõrbema minema, viska ära))
Vala kikerhernestelt keeduvesi. ühenda kikerherned pannil olevaga, sega ning jahvata juurde musta pipart. Kaunista maitserohelisega ja serveeri kohe.