Datli keeks

Datli Keeks

koostisained
3dl vett
2 dl fariinsuhkrut või pruuni heledat suhkrut
2 muna
200g kuivatatud kivideta datleid
150g gheed
3 dl täistera nisujahu( kikerhernejahu, sojajahu, riisijahu, kaerajahu, tatrajahu, mida sa armastad või mida sul on)
1tl küpsetuspulbrit, võid selle asendada 2 tl kange alkoholiga (viin, brandy, rumm)
1tl soodat
vaniljesuhkrut
valmistamine:
1. sega datlid, suhkur ja vesi keedunõus ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud
2. lisa kuuma segusse ghee ja tõsta segu tulelt
3. lisa ükshaaval munad, kogu aeg segades
4. sega jahu(d), vanilje, sooda ja küpsetuspulber( või alkohol)
5. lisa jahusegu kuuma segusse, sega hoolikalt
6. määri lahtikäiv koogivorm (26cm)või keeksivorm võiga, puista jahuga üle ning kalla taigen vormi
7. küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures 60-90 minutit, kontrolli tikuga ( võib küpsetada muffinivormides, siis küpsetusaeg lühem, 15-25 minutit)
8. lase vormis jahtuda, siis tõsta jahedasse ning laagerduma 2-3 päevaks
serveerimine:
serveeri vaniljekreemi, värskete marjade, mee, jogurti, vm meeldiva või käepärasega.