Jogurti joogid e Lashee’d

Jogurti Lassi

Lassi on ideaalne keskpäevase toidukorra järeljook, mis toetab seedetegevust. Parem, kui seda ei jooks õhtul.
Loo Lassi’t pärast sööki.
Lassi valmistatakse värskest jogurtist ja veest, millele lisatakse vastavalt eesmärgile erinevaid lisandeid ja vürtse.
Jogurt oma iseloomult on seedetegevust koormav ja veidi blokeeriv. Kuid kui seda segada veega ja veidi blenderdada, valmistades sellest jogurtijoogi ehk Lassi, abistab ja toetab see seedetegevust. Põhjus, miks Lassi in seedetegevust toetav, jogust iseenesest aga mitte, sesneb selles, et blenderdades lahjendatud jogurtit, muutub tema molekulaarne struktuur.

Magus Lassi
koostisained:
1 osa jogurtit
3 osa vett
veidi jahvatatud kardemoni
veidi mett maitseks
sortsuke roosivett
valmistamine:
blenderda kõik koostisained koos 1-2 minutit. Joo pärast toidukorra lõppemist väikeste sõõmudega

Lassi seedetegevuse tugevdamiseks
koostisained:
1 osa jogurtit
3 osa vett
veidi jahvatatud ingveripulbrit
veidi jahvatatud juustuköömnepulbrit
veidi soola
veidi musta jahvatatud pipart
valmistamine:
blenderda kõiki koostisaineid 1-2 minutit. Maitseaineid lisa oma maitse järgi. Joo pärast sööki

Lassi seedegaaside ennetamiseks
koostisained:
1 tass toatemperatuuril vett
¼ tassi koduvalmistatud jogurtit
maitseainetest jahvatatud ingverit, jahvatatud vürtsköömenit, jahvatatud koriandrit
veidi soola
valmistamine:
blenderda kõik koostisained 1-2 minutit ja joo pärast sööki